Lejer underskrev ikke lejekontrakten, før hun flyttede ind

Spørgsmål:

Vi har en lejer som ikke underskriver lejekontrakten.  Før indflytning var hun meget snakkesalig og med i hvad der skete med den nybyggede lejlighed. Hun boede hos sin mor med 2 børn, så hun var klar så snart lejligheden var færdig og endda næsten før.

Da vi kom med lejekontrakten, var hun ikke hjemme, så vi kontaktede hende og aftalte at lægge den, så hun kunne underskrive den. Det var i juli.

Vi har været hos hende flere gange og kontaktet hende over telefon, men hun svarer ikke. Det er for at høre om indskuddet og lejekontrakten.

En dag vi prøver, ringer hun tilbage og siger, at det lige skal gå i orden med boligsikring, før banken vil frigive indskuddet. Det var i september.

Pludselig kom en husleje for september måned midt i måneden, og nu først i november skriver hun en SMS om, at hun har vist glemt at betale for oktober. Hun betaler da både for oktober og november. Vi skriver tilbage, at vi gerne vil have lejekontrakten tilbage i udfyldt stand og indskuddet.

Jeg har så sent som i mandags sendt hende en SMS om lejekontrakten da jeg ikke traf hende hjemme i lørdags.

Hvad gør vi.

Svar:

Lejeretligt har I udleveret en nøgle uden en underskrevet kontrakt, og når der ikke er en underskrevet kontrakt, så er det lejelovens almindelige regler der gælder. Disse stiller lejer rigtig godt, så det er et stort problem, at I ikke har en underskrevet lejekontrakt.

Det betyder, at så længe lejekontrakten ikke er underskrevet, har I heller ikke ret til noget depositum/indskud, medmindre I kan bevise andet, f.eks. gennem e-mails fra lejer, der bekræfter en anden aftale.

Det eneste der lige nu er en aftale omkring, og som kan bevises, er, hvad lejer skal betale i leje, da lejer har overført nogle beløb til udlejer. Men så længe der ikke er en underskrevet lejekontrakt, er I som udlejer meget dårligt stillet. Så prøv på en eller anden måde at få lejer til at underskrive. Vi rådgiver til ALDRIG at udlevere nøglen til lejemålet, før man har en underskrevet kontrakt, samt depositummet indbetalt, netop for ikke at komme i jeres situation.

Hvis lejer ikke betaler sin leje til tiden, så kan vi gå i gang med en udsættelsesforretning med påkrav og foged. Men det er også en kompliceret proces, og det er selvfølgelig jer som udlejer, der kommer til at betale for udsættelsesforretningen De fleste af sagsomkostninger kan man dog efterfølgende få betalt af lejer.

Jeg håber I kunne bruge svaret. Skulle I have brug for juridisk hjælp, stiller vi os selvfølgelig til rådighed.

Print Friendly, PDF & Email