Hvem skal betale for tilstoppet afløb

Spørgsmål:

Vi var i weekenden ude for, at afløbet i vores lejlighed var stoppet til, så vi hverken kunne bruge, bruser, toilet eller håndvaskene. Jeg kontaktede udlejer og bad ham få det lavet straks, men han afviste med den besked, at det var os selv, der i henhold til lejekontrakten står for at vedligeholde afløbene.

Da det hastede, var jeg nødt til selv at kontakte en blikkenslager, som kom hurtigt, og fandt ud af at problemet var, at der i faldstammen sad en gammel handske fast.

Blikkenslageren har nu sendt regningen for arbejdet, og jeg har sendt den videre til udlejer og bedt ham betale den. Det afviser udlejer dog stadigvæk. Blikkenslageren skal jo have sine penge, men det kan vel ikke være rigtigt, at det er mig, der skal betale for det? Kan jeg modregne mit krav i huslejen?

Svar:

Svaret på dit spørgsmål er både ja og nej.

Du har bestilt blikkenslageren til at udføre et stykke arbejde, og derfor er det også dig, der er forpligtet til at betale blikkenslageren.

Jeg vurderer dog, at det i sidste ende er udlejer, der skal betale for det udførte arbejde, da faldstammen under alle omstændigheder ikke kan være en del af din vedligeholdelsesforpligtelse.

Når udlejer afviser at betale, kan det blive nødvendigt at gennemføre en retssag mod udlejer, hvor det fastslås, at han skal betale for arbejdet. Først når du har vundet en retssag eller udlejer på anden vis skriftligt har anerkendt at skulle betale, kan du modregne dit krav på udlejer i din husleje. Man må aldrig modregne i huslejen, medmindre man har et anerkendt krav.

Print Friendly, PDF & Email