Udlejers genudlejningspligt

Til tider vil lejer gerne fraflytte et lejemål hurtigere end det opsigelsesvarsel, som lejer har i følge lejeloven. Lejeloven siger, at udlejer skal forsøge at genudleje lejemålet så hurtigt som muligt.

Spørgsmålet er så, om lejer kan kræve, at udlejer genudlejer et lejemål på samme vilkår, som lejer selv har boet der – eller har udlejer ret til f.eks. at hæve huslejen inden genudlejning?

 

Så længe de vilkår som udlejer ønsker at genudleje på er lovlige, så kan udlejer godt sætte andre krav til en ny lejer, end det som fremgår af den nuværende lejekontrakt. Hvis f.eks. den fraflyttende lejer har haft en lavere leje, end hvad lovgivningen siger, at udlejer kan kræve, så må udlejer godt sætte huslejen op i forbindelse med genudlejningen.

Den fraflyttende lejer kan forsøge at hjælpe udlejer med at finde en ny lejer, som vil flytte ind hurtigt, men udlejer er ikke forpligtet til at acceptere en ny interesseret lejer. Generelt vil udlejer dog være interesseret i at få genudlejet hurtigst muligt til en ny stabil lejer.

Print Friendly, PDF & Email