Flytteopgørelse

Ifølge lejeloven skal en flytteopgørelse fremsendes til lejer indenfor 14 dage efter, at lejer er fraflyttet. Fristen kan forlænges i lejekontrakten.

I en dom fra 2012 har Vestre Landsret afgjort, at det er tilstrækkeligt, at flytteopgørelsen fremsendes pr. e-mail, hvis blot udlejer kan bevise, at e-mailen også er kommet frem til lejer.

Da det må anses for en usikker fremgangsmåde alene at fremsende flytteopgørelsen pr. e-mail, anbefales det fortsat at udlejer fremsender flytteopgørelsen både med almindelig post og anbefalet post, så udlejer kan bevise, at fristerne i lejeloven er overholdt.

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

 1. Har man ret til at se håndværkerregningerne for arbejde udført efter man er fraflyttet? Min søns udlejer skrev bare et beløb på fraflytningsrapporten selv. Og det var nøjagtig det beløb som også står på opgørelsen, efter at arbejdet er udført. Venlig hilsen Else Christiansen

  1. Hej Else,

   Udlejer kan kun kræve istandsættelsesudgifterne dækket i det omfang, at han rent faktisk har afholdt udgifterne, eller i det mindste indhentet tilbud på, hvad det vil koste at få arbejdet udført. Udlejer kan altså ikke selv blot frit bestemme, hvad det skal koste. Udlejer kan altså som hovedregel kun få dækket faktisk afholdte omkostninger. Din søn har altså krav på at se kvitteringer fra håndværkerne, alternativt seriøst udarbejdede tilbud.

   Læs evt. også denne artikel jeg skrev for nogle år siden: http://www.udlejer.eu/flx/artikler/udskudt-istandsaettelse/. Artiklen omhandler de tilfælde, hvor udlejer kan kræve udgiften erstattet, selv om der ikke sker istandsættelse.

   Mvh
   Søren Vasegaard Andreasen

 2. Kan udlejer, hvis der er et krav om nyistandsættelse ved fraflydning, kræve penge til dette formål ud over depositum, dersom utgiftene er høyere end depositumet? Det er ikke snak om slitage ud over det der må forventes.
  Vennlig hilsen Anders

  1. Hej Anders,

   Ja, udlejer kan godt kræve flere penge til istandsættelse, end hvad der kan dækkes af depositummet. Beløbets størrelse afhænger primært af, hvad der skal udføres og størrelsen af lejligheden.

   Med venlig hilsen
   Søren Vasegaard Andreasen

Comments are closed.