Hvornår regnes fristen i et påkrav fra?

Spørgsmål:

Jeg skal sende et påkrav til min lejer, da hun efter at jeg gentagne gange har bedt hende om det, ikke har betalt sin husleje.

Jeg har egentligt sendt et, men ordlyden er vist ikke helt rigtig, og derfor vil jeg nu gøre det efter foreskifterne, og her opstår mit problem.

Hvis påkravet skal sendes som anbefalet brev og som almindeligt brev, er jeg dog i tvivl om, hvornår det gælder fra.

1) Hvad hvis hun nægter at modtage det?

2) Ikke er hjemme og lader være at hente det på posthuset, hvilken dato er da så gældende, den kan jo ligge længe på posthuset.

Lejer ved jo jeg vil sende det, så derfor forestiller jeg mig ikke at hun vil modtage Håber I kan svare mig på hvad der er gældende.

De bedste hilsner,

Svar:

Det vigtigste ved fremsendelse af påkrav til lejer er, at du forsvarligt kan bevise, at det er kommet frem eller er forsøgt afleveret. Det gør man ved at sende det anbefalet eller med afleveringsattest fra posten.

1) Så regner man fristen fra den dag, hvor posten forsøgte at aflevere brevet.

2) Det samme gælder her.

Så sender du brevet anbefalet, kan du 1-2 dage senere på Postdanmarks track-and-trace se, hvornår brevet er forsøgt afleveret og så regner du 14-dages fristen derfra.

Ophævelsesskrivelsen må først komme frem til lejer, når påkravsfristen er udløbet. Ophævelsen må gerne sendes pr. e-mail, blot du kan bevise, at den rent faktisk er kommet frem, og af samme grund anbefales det, at ophævelsesskrivelsen også sendes med anbefalet brev.

 

 

Print Friendly, PDF & Email