Renovering af udlejnings lejlighed

Alt renoverings arbejde som udlejer måtte ønske at udføre i en udlejnings lejlighed, skal varsles mindst 6 uger i forvejen, medmindre der er tale om hastende opgaver. Er der tale om store arbejder med ulempe for lejer, skal det varsles mindst 3 måneder i forvejen.

Hvis udlejer ønsker at renovere lejligheden, mens lejer fortsat bor der, så kan det evt. gøres mens lejer bliver boende (mod at lejer får  et nedslag i huslejen i perioden) eller også må udlejer betale for at genhuse lejer midlertidigt (f.eks. hvis det er bad, toilet eller køkken der skal udskiftes). Lejer har krav på at flytte tilbage i lejligheden, når renoveringen er overstået. Udlejer kan altså ikke bruge renoveringen som påskud til at få lejer til at flytte permanent. Det er der meget strikse regler om i lejeloven.

Udlejer bør altid søge nærmere rådgivning hos os og hos en byggesagkyndig, inden man går i gang med renoveringen, bl.a. fordi der kan være mulighed for at forhøje huslejen efterfølgende svarende til de nye forbedringer, men reglerne herom skal følges nøje, hvorfor jeg anbefaler, at du sørger for professionel rådgivning i forbindelse med den proces. Kontakt os for en uforpligtende drøftelse af dine muligheder.

 

Print Friendly, PDF & Email